Фондация ,,Америка за България“ започна да набира кандидати за програма „Лидери в земеделието“, създадена от нас в подкрепа на хората с потенциал да работят за развитието на модерно и конкурентоспособно земеделие в България:

„Лидери в земеделието” предоставя възможност за интензивни, краткосрочни групови обучения в САЩ, в рамките на около две седмици, с тясна професионална насоченост. През 2017 година участие в програмата „Лидери в земеделието” могат да вземат 16 български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Те ще се обучават в две основни направления: 1) млечно говедовъдство – производство и преработка; и 2) месно говедовъдство – производство, преработка и маркетинг.

Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на високите очаквания на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с доказан опит в сферата на земеделието. По-подробна информация за програмата и насоки за кандидатстване има ТУК.

Програмa „Лидери в земеделието“ е създадена и се финансира от Фондация „Америка за България“, и се администрира от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&M – институцията с най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ през последните години и безспорно един от водещите специализирани американски аграрни университети с повече от 130 години история и опит в тази сфера.

Срокът за кандидатстване е до 31 януари 2017 година.

Повече информация за условията и начина на кандидатстване може да намерите тук , а при проблеми да се свържете с:

Виолета Недева, Директор „Програми за земеделие“
Фондация „Америка за България”
Tel.: +359 (2) 806 3800
agleaders@americaforbulgaria.org

 

Източник: http://www.americaforbulgaria.org/news/read_news/207