Уважаеми членове на АРМПГБ,

Имаме удоволствието да Ви поканим да присъствате на второто издание на „Стекспо – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“. Събитието ще се проведе в периода 12 септември – 13 септември 2017г. в стопанството на земеделския производител Николай Димов в село Стефан Караджово, общ. Болярово, обл. Ямбол. Официалното откриване е предвидено за 10.00 часа на 13 септември в с.Стефан Караджово. На 12 септември е предвидена официална работна вечеря в х-л „Национал“, гр. Сливен, по време на която също ще се радваме да ни гостувате.

На изложението ще се представят 9 месодайни породи в 4 категории. Международни експерти от Германия, Ирландия и Румъния ще споделят своя опит и добри практики по въпроси свързани със селекцията и репродукцията, отглеждането и правилното хранене, силажирането на тревните видове и люцерна, подготовката на племени животни за изложба и др. Майстор транжор от Германия, както и шеф готвачи, ще демонстрират на живо уменията си, приготвяйки пред гостите вкусни стекове и ястия от месото на животни, отгледани в български ферми. За доброто настроение на гостите е предвидена забавна програма, включваща конкурс за млади бикове от породата Абърдийн Ангус, томбола с награди, участие на популярни изпълнители, много музика, бира и най-вече отлична храна, произведена във ферми на членове на АРМПГБ и приготвена в различни вариации, за да задоволи всеки един ценител на вкусното телешко.

Тези от вас, които имат желание да се включат в изложбата и да представят животните, които отглеждат в своите стопанства, могат да заявят участие като се свържат с нас на тел. 0895 633 412. Ще се представят животни от месодайни породи в категориите: бик, млад бик, юница, крава, крава с теле. Животните трябва да са в изложбена кондиция – добра охраненост, замускуленост, козината да е чиста и в добро състояние.

Стекспо и тази година обещава да бъде интересно, различно и най-вече полезно на родните фермери, които ще имат възможността да обогатят знанията си и почерпят от опита на водещите експерти в тази сфера.

Оставаме на разположение за всякакви въпроси и коментари от Ваша страна!